Zdroj: Shekel

Evropští židé by se tváří v tvář antisemitizmu neměli vzdávat a opouštět Evropu. V pátek to novinářům řekl Afzal Khan, rodák z Pákistánu, který v Evropském parlamentu zastupuje severozápadní Anglii:“Říkáme, že není nutné odcházet. Výzvy na vás v životě čekají všude. Problémy a výzvy se neřeší útěkem.”

Khan je přesvědčen, že evropští židé a muslimové by měli spolupracovat na řešení potíží, které jejich komunity trápí, zejména se soustředit na to, aby společnost “zaručovala stejné příležitosti, bezpečí a ochranu všem občanům.”

Člen Evropského parlamentu tak v podstatě opakoval svá slova z minulého měsíce, kdy hovořil na mezináboženském setkání organizovaném newyorskou Nadací pro etnické porozumění (NEP).

“Musíme jít příkladem zbytku světa,” prohlásil, “zejména Blízkému východu. Místo boje bychom měli spolupracovat.”

Zakladatel NEP, rabín Marc Schneier, věří, že toto poselství je možné rozšířit po evropské muslimské komunitě. Zároveň ale zdůrazňuje nezastupitelnou úlohu muslimských autorit v tomto procesu: “S vzestupem antisemitizmu uvnitř muslimských komunit se musí vypořádat sami muslimští představitelé. My tuto iniciativu vítáme, ale musíme ji vidět exponenciálně růst.”

Autor: redakce Shekel.cz

4 Komentářů

  1. woodoo
    14.10.2014 – 20 Tishri 5775 v 17:28 — Odpovědět

    Ale oni přec neutíkají, zatím. Jak uvedeno v nadpisu, odcházejí, problém řeší odejítím. Ve vyjádření onoho nahoře osten je cítit, prý, že výzva. No, dává to smysl, pokud vůkol se rozhlédneme. “O)

    0
    0
  2. moslim
    14.10.2014 – 20 Tishri 5775 v 19:15 — Odpovědět

    Iba celkom maličká oprava – preklep – v článku je u mena o jedno písmenko viac – správne Marc Schneier.Iba pre vyhľadávanie, napr.:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Schneier

    0
    0
  3. 19.10.2014 – 25 Tishri 5775 v 17:48 — Odpovědět

    Díky Igore :) Snad už je to OK?!

    0
    0
  4. moslim
    19.10.2014 – 25 Tishri 5775 v 20:56 — Odpovědět

    Díky Davide.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Bronislav Ostřanský: Atlas muslimských strašáků aneb Vybrané kapitoly z „mediálního islámu“

Další článek

V oblasti ukrajinského Donbasu může být více Židů, než se předpokládalo