Zdroj: swedenconfidential.info

Björn Söder, člen švédské Demokratické strany, tvrdí, že židé musí opustit svou náboženskou identitu, aby se stali skutečnými Švédy. 

Server jpost.com informuje o interview, v němž zmíněný politik tento týden uvedl, že “většina lidí židovského původu, kteří se stali Švédy, svou židovskou identitu opustila” a zdůraznil, že je důležité rozlišovat mezi “národností a občanstvím”.

Britský The Guardian pak cituje Lenu Posner Körösi z Úředního koncilu židovských komunit ve Švédsku, která na Söderův výrok reagovala slovy, že je to “přesně jako ve 30. letech v Německu” a ohodnotila je jako “starý dobrý pravicový antisemitizmus.”

Zejména Malmö, třetí největší švédské město, v posledních letech hlásí zvýšený výskyt rasistických a antisemitských projevů. Jedná se až o desítky případů ročně – minulý měsíc byl v Malmö zbit muž za to, že si v okně vyvěsil izraelskou vlajku a židovské komunitní centrum se stalo nejméně dvakrát terčem bombového útoku. Z většiny útoků proti židům v Malmö jsou viněni extremisté z řad místní stotisícové muslimské menšiny.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Novoroční soutěž!

Další článek

Artur Fišer Dvořák; mluvčí IVČRN; větný rozbor