Minulý týden byl celkem „úspěšný“.

  • 2x (viditelné) prostředníčky z jedoucích aut
  • Několikeré zatroubení
  • Jedno odplivnutí
  • „Tohle bych kopal do p… – píp! Píp! Píp!!!“

„Mami, proč ten pán takhle sprostě mluví? To se může?“

„To víš, to už je taková naše kultůra“ chtělo se mi sarkasticky odpovědět. Ale mlčím. Syn by to ještě nechápal. Ještě má čas.

Lepší ukazovat na lidech to dobré. Vyprávět pozitivní příběhy. Třeba jako tenhle.

Potkala jsem ji cestou z práce. Moje bývalá učitelka. Přísná, ale spravedlivá. A hlavně – vždy pozitivně naladěna. Po krátkém povinném konverzačním minimu hned spustila.

Jak respektuje moji víru, třebaže ona má jinou. Jak nechápe, proč je tady šířena nenávist proti běžencům. Moc milé povídání!

Děkuji za takové lidi!

Nebo třeba včera. Jedu si se synkem v MHD. Vedle nás sedí pán. Slušně oblečený cikán (jeho slova).

„Pani, můžu se na něco zeptat?“

Mám obavu, ale přikyvuji.

„Vy jste muslimka?“

Obava se zvětšila (přece jen mám u sebe syna a nemám potřebu mu vysvětlovat další kulturní vložky našich spoluobčanů), ale opět přikyvuji.“

„A vy jste hodná muslimka? Víte, jak v televizi pořád ukazujou jen ty zlé. Ale já vím, že ne každý muslim je zlý a taky vím, že v televizi to ukazujou schválně. Oni chtějí, abychom se báli. Ale já se bojím jen těch v černém oblečení a vy máte takové barevné. Takže budete hodná.“ :))

Obava je nyní na bodě nula.

„A vy se vlastně nemůžete bavit s křesťanem, že ne. A s židy se už vůbec neshodnete, co? Já jsem křesťan.“

„Vidíte, a bavíme se spolu.“ :))

„Já stejně nechápu, proč na vás lidi házej všechnu špínu. A na nás cikány vlastně taky. Divnej svět. Hodnotíme lidi podle víry a barvy,“ završil pán rozhovor.

„Mami, ten pán byl hodnej, viď?“

A já děkuji za takové lidi. Odcházím s pocitem, že ještě není vše ztraceno. Že příště to skóre pozitivních a negativních reakcí bude ještě lepší.

Vážení, na kolik z vás tento týden ukazovali muslimové prostředníčky? Kolik z vás od nich muselo poslouchat urážlivé řeči? Fakt divnej svět.

8 Komentářů

  1. 21.9.2015 – 8 Tishri 5776 v 13:03 — Odpovědět

    Lenko, moc se mi líbí Tvoje texty, díky!

    Taky si připadám jako ten cikán, mám s ním hodně společného..

    Děkuju!

    4
    1
  2. danny
    21.9.2015 – 8 Tishri 5776 v 13:48 — Odpovědět

    Aj z druhého uhla pohladu.Bol som na dovolenke na Rhodose.V telke bežal akurát Londýn.Večer sme boli na promenáde.Pod nohami sme cítili chvenie.(na druhý den sme sa zdozvedeli,že bolo docela silné zemetrasenie).Tam bol úprk ludstva.Obzeranie po zdrojoch.Načo ukazovat prostredníčky,ked sa dajú vyhodit busy do povetria.Strach aj bez urážlivých rečí.(Ono,,kývnutie krídiel motýlich").Fakt divný svet.
    Wittgenstein kedysi povedal:,,O čo nelze mluvit,o tom sa musí mlčat".Dodržiaval.
    Druhý hovorí:,,Rozprávat pozitívne príbehy."A pred tým,,…do p…,píp,píp".Tak vlastne ako?
    Stretol som cikána a povedal mi:,,Ked dojdú bratanci,tak ešte si užijete gádžovia.Ty ale nie,ty si náš."
    Tiež taká malá narácia.smileAlebo ludický klam?

    0
    1
  3. Karol
    21.9.2015 – 8 Tishri 5776 v 14:20 — Odpovědět

    Příliš černobílý pohled na svět. Dalo by se na ten článek taky argumentovat takhle:

    1.Kolik nemuslimů dnes ukázalo muslimům prostředníky?
    2.Kolik muslimů zabilo dnes nějakého člověka ve jménu své víry, popřípadě zbavilo jiného člověka práva na svobodu?

    Druhý bod je to, co často lidi vidí v Evropě. Dokud muslimové nedokážou, že slušných a mírumilovných muslimů je většina a ne menšina, tak mají jednoduše smůlu… Nemluvě o tom, že odpor k uprchlíků má i další důvod: přiživnictví aneb proč makat, když nám někdo dá sociální dávky…

    6
    2
    • 21.9.2015 – 8 Tishri 5776 v 19:09 — Odpovědět

      Karole, když to tedy nebereme černobíle a omezíme se jen ne to, co se nás týká konkrétně, tedy na území České republiky, a na posledních, řekněme, dvacet let, tak to máme

      muslimy zabitých Čechů kvůli náboženství nebo původu: 0
      Čechy zabitých muslimů kvůli náboženství nebo původu: 2

      A to ještě neuvažuju o poměrech nábožensky motivovaných výhružek a verbálního napadání na ulicích.

      Tak já vám nevím, kdo by se měl koho – v ČR – bát víc?

      4
      0
      • Karol
        21.9.2015 – 8 Tishri 5776 v 19:20 — Odpovědět

        Takhle nějak mohli Češi uvažovat o nacistech. Taky byli v pohodě, protože jim nacisti přece nic neudělali. Do doby než přišli do ČR. ;)

        Házet všechny do jednoho pytle určtiě ne, ale zase nebýt hloupý a neignorovat fakt, že jsou muslimové, kteří jsou bezpečnostní riziko. A že někteří z nich nepřišli do Evropy makat, ale jen natahovat ruku.

        Nemluvě o tom a to se vcelku slušně přehlíží, že žádný evropský stát nemá tolik financí a volného prostoru, aby přijal všechny, kteří chtějí emigrovat z Afriky a Středního východu.

        5
        2
        • 22.9.2015 – 9 Tishri 5776 v 04:55

          Nemluvím o "házení do jednoho pytle," ale o tom, že (aspoň po dobu mého života) Češi zabíjejí muslimy, ne naopak. A o imigraci tenhle článek ani diskuse vlastně vůbec není… Je to o chování lidí v ČR. Těžko obhájíte napadání žen tím, že "někteří muslimové jsou bezpečnostní riziko."

          4
          1
      • Karol
        23.9.2015 – 10 Tishri 5776 v 09:30 — Odpovědět

        Rád bych viděl, který seriozní zdroj píše o češích, kteří zabili české muslimy, popřípadě muslimy jiného občanství., na území ČR. Zatím mi to totiž zní jako normální propaganda…

        2
        0
  4. Sedmitečné
    23.9.2015 – 10 Tishri 5776 v 01:56 — Odpovědět

    Zajímavé; agresoři se ohánějí demokracií, ale jsou to oni, kdo ji pošlapávají. Co takhle svoboda vyznání, to jim asi nic neříká… Čemu věřím, je má soukromá věc, a do mého soukromí nikomu nic není, stejně jako mě není nic do soukromí jiného člověka, ať si třeba uctívá plnou lednici a televizní ovladač. :-DD.

    Média dobře vědí, že kde není bázeň, nastupuje strach, ať už z čehokoli, a tak ho (v zájmu sledovanosti?) servírují. Ono je snažší věřit televizi, vytvářející tzv. "veřejné mínění", než si informace ověřovat, doplňovat, nazírat v souvislostech a z více úhlů a především zapnout tu věcičku, která se nachází v hlavě.

    Náboženství jako takové nemůže vést ke zlému, je to o lidech, i pokud si ho berou za záminku. Zvrhlí lidé páchají zvrhlosti, ať už se hlásí k čemukoli.

    3
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Vražda "bez zločinného úmyslu"

Další článek

Tisková zpráva NEW SHEKEL o.s.