Hadar Galron patří mezi uznávané izraelské dramatičky a herečky. Do České republiky jezdí poměrně pravidelně. Vždy ji sem zavane nějaká práce. A nejinak je tomu nyní. Květen a červen tráví v Mladé Boleslavi, v divadle režíruje svou vlastní hru.

 

Spisovatelka a scénáristka je u nás známá především díky své úspěšné hře Mikve. Byla uvedena na třech divadelních scénách. A autorka se zúčastnila každé z premiér. Další hrou, po které naši tvůrci sáhli, se jmenuje I ♥ MAMMA. Od března tohoto roku se hraje v divadle ABC. Tuzemským divákům se tak vždy představila jako autorka. Od května se ale dostává do pozice poměrně nové. V Městském divadle v Mladé Boleslavi režíruje svou hru Tajemství. Díky delšímu období, které tady tráví, je mnohem více příležitostí navštívit některou z besed, kterých je hostem. Naposledy promluvila o svých hrách na Světě knihy. Další příležitostí setkat se s touto bojovnou a energickou ženou bude ve středu 23. května v Maiselově synagoze. Hana Ulmanová pozvala, společně s ní, k popovídání taky herečku Evu Salzmannovou a uměleckého šéfa Městských divadel pražských Petra Svojtku.

facebook.com
facebook.com

Hadar Galron *1970

Narodila se v Londýně v ortodoxní rodině, která se později přemístila do Izraele. Hadar se rychle naučila hebrejsky a zapojila se do izraelské komunity. V době dospívání stále více projevovala zájem o divadlo. Konzervativní prostředí její zálibě příliš nepřálo. A velkou podporu neměla ani ze strany rodičů. Odešla proto do armády a po návratu odjela do Tel Avivu studovat na divadelní fakultu. V Izraeli je dnes známá jako úspěšná stand -up herečka a scénáristka. Je autorkou několika divadelních her a také dvou filmů. Burja a Tajemství. Na motivy filmu Tajemství vznikla divadelní hra, a právě tu sama autorka v současné době režíruje v mladoboleslavském městském divadle. Premiéra bude 15. června.

Více o představení Tajemství

Beseda s autorkou bude v Maiselově synagoze ve středu 23. května od 19 hodin

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Naama Gheber. Mladá nadějná zpěvačka zpívá starý dobrý jazz

Další článek

Ruka, která vidí