Ostrava je dějištěm celé řady festivalů. Další z nich se jmenuje Cirkulum a na něm vystoupí i izraelská cirkusová umělkyně se svou neodolatelnou show.

 

Nový cirkus. Pojem, který se u nás v posledních deseti letech objevuje stále častěji. Kolébkou tohoto fenoménu je Francie a Anglie, kde se tento druh umění těší oblibě už od 70. let 20. století. V čem je jeho kouzlo? Propojuje akrobacii, tanec a vesměs cirkusová čísla a klauniády. Navíc přidává divadelnost, prožitek a často taky duchaplný příběh na nejráznější témata. Často odpadá problém jazykové bariéry, a tak si malé i velké cirkusy můžou jezdit napříč světem a rozdávat krásné zážitky. Festivalů nových cirkusů u nás už pár probíhá a letos se k němu přidá další.

 

Cirkulum

První festival svého druhu na celé severní Moravě. Odehraje se v srdci Ostravy – Poruby. Uličky v centru města a v historické části se na tři dny promění v jedno velké šapitó. Vystřídají se na dvě desítky umělců z celého světa. Na sedmi scénách ve městě se budou střídat cirkusová čísla, pouliční divadlo, ale i pantomima a hudba.

 

Izraelská akrobatka

Nový cirkus není cizím pojmem ani v Izraeli. I tady působí celá řada výborných klanů, akrobatů nebo mimů. Na festival Cirkulum odtud zavítá akrobatka Juicy Lucy. Skutečné jméno této umělkyně je Einel Gury a svou show vystupuje po celém světě. Propojuje divadelní prvky, promyšlenou a funkční scénografii a jedinečně propracované akrobatické kousky. Jejím věrným kolegou a technickým dozorem je artista francouzského původu Jeremie Ravon. Jeho doménou je chůze po laně a moderní klauniáda. Jejich společný sen? Vytvořit tu nejlepší cirkusovou show na světě! A vůbec nevadí, že jsou jen dva. Další kolegy si udělají z přihlížejících, které velice citlivě a poutavě zapojují do svých představení.

Juicy Lucy a Jeremie Ravon vystoupí na festivale Cirkulum každý den.

V pátek 8.6. – 22:00

V sobotu 9.6. – 18:00

V neděli 10.6. –  17.30

Kompletní program festivalu i přehled všech účinkujících najdete zde.

Festival Cirkulum probíhá od 8. do 10. června v centru Ostravy-Poruby a je zdarma přístupný široké veřejnosti. Záleží na každém, kam jeho kroky povedou a která z uliček mu nejvíce učaruje.

 

602851_442486665830389_1579786129_n

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Festival JudaFest opět na Náměstí Míru

Další článek

Zveme na festival Polin. Tento víkend v Polné.