Knihy plné receptů těžce zavalují pulty knihkupectví. S nadsázkou by se dalo říct, že kdo ještě nevydal svoji kuchařku, jako by nebyl. Uvařit si můžete jídla bez cukru, bez lepku, bez vajíček, bez masa, bez mléka, s chutí i bez chuti. Záleží na vás, po čem sáhnete a čím se rozhodnete potěšit žaludky svých blízkých. A co vaření rychlé? Z toho co máte doma nebo jen z několika surovin, které klidně seženete i ve večerce na růžku. Můžete utřít pot z čela. Vyšla kuchařka s jednoduchým názvem Simple. Autorem je oblíbený izraelský kuchař Yotam Ottolenghi.
Autor několika kuchařek, které se staly bestsellerem, dříve razil heslo: „V ústech chci cítit drama.“ Ale kuchařka Simple je pravý opak. Žádná dramata se nebudou konat ve vašich ústech ani ve vaši kuchyni. Recepty jsou snadné a rychlé. Pochutnat si můžete na rýži, luštěninách, těstovinách, mase, rybách i snadných dezertech. Celý název knihy receptů zní SIMPLE: Snadné vaření na šest písmen. Pokud s kuchtěním začínáte nebo jen potřebujete ušetřit trochu času a přes to se dobře najíst, sáhněte po ní. Svěřte se do péče renomovaného kuchaře.
Yotam Assaf Ottolenghi
Narodil se v Jeruzalémě, vystudoval literaturu na univerzitě v Tel Avivu. V 90. letech se na čas přestěhoval do Amsterodamu a odtud do Londýna, kde se trvale usídlil. Dnes je majitelem několika restaurací, kam chodí jíst i královská rodina. Píše rubriku o jídle pro časopis Guardian Weekend, objevil se jako porotce v soutěži Masterchef Australia a na kontě má hned několik kuchařek. S arabským kuchařem palestinského původu Sami Tamimim společně vydal kuchařku Jak chutná Jeruzalém. Ta i několik dalších je přeloženo do češtiny a jsou v nabídce běžných prodejců knih. Se svým manželem vychovává dva syny.
Žádný komentář